home > Checklist

Checklist drukken geboortekaart

 1. De namen
  Vermeld je alleen de voornaam van je kindje, of ook zijn of haar achternaam? Let ook goed op de spelling van de namen! En vergeet niet je eigen naam te vermelden (en die van je partner en eventuele broertjes en zusjes).
 2. De geboortedatum
  Klopt de geboortedatum? En het jaartal? Het verkeerde jaartal noteren gebeurt weleens dat je uitgerekend bent op 31 december en de baby in januari wordt geboren. 
 3. Jullie contactgegevens
  Mensen willen jullie dolgraag een felicitatie kaart geboorte sturen: vermeld dus je adres, maar vergeet ook niet je telefoonnummer – en eventueel je mailadres.

Optioneel

 1. The facts
  Het gewicht, de lengte en het tijdstip van de geboorte.
 2. Bezoektijden
  Met een grappig gedichtje, of een zinnetje als ‘Moniek en Luuk rusten van 11.00 tot 13.00 uur’ kun je aangeven wanneer je het bezoek verwacht.
 3. Een mooi gedichtje of songtekst
  Zoek een mooie songtekst voor op het kaartje. Of ga voor een schattig gedichtje.
 4. De kadootjes
  Hebben jullie een wensenlijstje? Verwijs dan subtiel naar een website. Of voeg een extra briefje toe. Ook een envelopje op het kaartje is altijd duidelijk (hoewel dat niet heel vaak voorkomt). Wat ook weleens gebeurt: “We hoeven geen kadootjes, maar als je toch iets wil geven, stort dan iets op …., dan komt het terecht bij kinderen die het echt nodig hebben’.
 5. Peetvader- en moeder
  Heb je een peter en meter gekozen? Die mogen ook niet ontbreken.
 6. De uitsmijter
  Wat we nog niet heel vaak zien, maar wat wel heel leuk kan zijn: een lief tekstje achterop het kaartje. Denk aan een afsluiter als ‘welkom lief meisje’ of ‘hoera!’ of ‘wat een geluk’. Of ga voor een korte songtekst als ‘Zij maakt het verschil’ of ‘Niemand zo mooi als jij, niemand zo trots als wij’. Het is een detail, maar het kan je kaartje helemaal afmaken.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: