home > Hoe werkt het maken van een kaart bij Mo Cards

Veel gestelde vragen

Werkwijze - Vragen - Prijzen en levering Mo Cards

 

Aanbod kaarten, prijzen en extra's

Check de werkwijze, prijzen en extra's binnen de categorie van de kaarten die je zoekt. 

Hoe werkt het?

Nou, het is heel simpel! Voor elke kaart geldt dat je deze volledig in de editor kunt aanpassen. Vul de kaart dus gerust helemaal met uiltjes of schattige giraffes, andere kleuren en lettertypes. Niks is te gek. Als jij de kaart maar mooi vind. Daarna kies je een leuk formaat, de perfecte papiersoort en kies je uit een van de vele gekleurde enveloppen. Niks is te gek, van luxe papiersoorten tot aan een goudlook envelop!

Afbeeldingen verwijderen/toevoegen

Klik op de afbeelding die je wilt verwijderen, en klik dan op het kruisje die verschijnt. Het kan soms zijn dat je een afbeelding niet goed aan kan klikken omdat er een andere afbeelding in de weg staat. Klik dan eerst de een afbeelding aan en verschuif deze of verplaatst de afbeelding naar achteren. Je kunt ook zelf een afbeelding teovoegen via > afbeeldingen. Zorg ervoor dat de afbeelding een minimale resolutie heeft van 500 kb.

Ontwerpen opslaan

Wanneer je een account aanmaakt is het mogelijk om al je kaartontwerpen op te slaan. Zo kun je gemakkelijk een andere dag verder gaan met ontwerpen. Of meerdere ontwerpen klaar zetten.

Proefdrukpakketje

Wanneer je ervoor kiest een gelegenheidskaart te bestellen (trouwkaart, geboortekaart, uitnodiging, verhuiskaart) heb je de mogelijkheid een proefkaart te bestellen. Je ontvangt dan jouw ontworpen kaart in de door jouw gekozen uitvoering (formaat, papiersoort) en jouw gekozen envelopkleur. Om je te helpen sturen we eenmalig een samplesetje mee met voorbeeldkaartjes van de papiersoorten en envelopkleuren die je kunt kiezen bij Mo Cards.

Geboortekaart - Ik weet niet of het een jongetje of een meisje wordt?

Dat maakt niet uit. Als je namelijk een persoonlijk account aanmaakt kun je verschillende kaartjes aanpassen en opslaan. Dus als je kindje geboren wordt, kun je op dat moment bepalen wel kaartje je daadwerkelijk wilt bestellen.

Hoe bepaal ik de kleuren van een kaartje?

De kleuren van je beeldscherm geven slechts een indicatie van de kleur van het kaartje. Om zeker te zijn van de kleuren van je kaartje raden wij aan om een proefdruk te bestellen. Je krijgt dan een echt kaartje, precies zoals het kaartje eruit kom te zien als je het straks gaat bestellen.

Ik heb een leuk kaartje gezien, maar ik wil nog iets aan het ontwerp veranderen. Dat lukt mij echter niet met de applicatie? Wat moet ik doen?

Het kan zijn dat je nog een kleine aanpassing in het basisontwerp van een kaartje wilt aanbrengen. Dat is natuurlijk altijd mogelijk. Stuur ons even een mailtje (info@mocards.nl) en geef aan om welk kaartje het gaat en wat je nog veranderd wilt hebben. Wanneer je de kaart in je account hebt opgeslagen kunnen we zo met je meekijken en gaan we voor je aan de slag.

Tot hoe laat kan ik mijn kaartjes bestellen?

Alle kaartjes die je voor 18.00 uur bestelt, worden dezelfde dag nog gedrukt en verstuurd. Je ontvangt je kaartjes de volgende dag. In het weekend worden er geen kaartjes gedrukt. Je bestelling wordt dan op maandag verstuurd. Losse kaarten, zoals felicitatiekaarten en andere wenskaarten dienen voor 15.00 uur besteld te worden om diezelfde dag nog verstuurd te worden.

Ik woon in het buitenland. Kan ik dan ook bij Mo Cards bestellen?

Ja dat kan uiteraard. Alleen worden er dan extra verzendkosten in rekening gebracht.

Welke enveloppen zitten er bij de kaartjes?

Wenskaarten worden standaard verzonden met een witte envelop. Gelegenheidskaarten worden aangeboden met de keuze uit maar liefst 18 verschillende kleuren. Onder andere wit, crème, lichtblauw, hardblauw, lichtroze, hard roze, oranje, rood, appeltjesgroen en zilvergrijs. Het is geen verplichting om enveloppen bij je kaartjes te bestellen, maar wel erg handig natuurlijk. Wil je een andere kleur enveloppen dan de standaard kleuren, dan kan dat uiteraard. Neem daarvoor even contact met ons op via het contactformulier, dan komt het prima in orde. Houdt er wel rekening mee dat afwijkende wensen en kleuren vaak wel iets duurder zijn. Uiteraard informeren we je hierover vooraf.

Kan ik ook andere lettertypes kiezen?

Je kunt een keuze maken uit de lettertypes die op de site geboden worden. Het is helaas niet mogelijk om andere lettertypes die niet in onze applicatie staan te gebruiken.

Ik heb zelf een leuke (clip-art) afbeelding gevonden. Kan ik die gebruiken?

Je kunt eigen (gevonden) afbeeldingen uploaden bij het onderdeel ‘afbeelding’ in de applicatie en plaatsen in je kaartje. Let er altijd wel even goed op dat je de afbeelding ook mag gebruiken. Mo Cards is namelijk niet aansprakelijk als er een afbeelding gebruikt wordt waar andere mensen wellicht de rechten van bezitten. Dat risico is voor de gebruiker zelf. De afbeeldingen in onze bibliotheek zijn allemaal afgestemd met de ontwerpers ervan en kun je zonder problemen gebruiken.

Wanneer kies ik het formaat, papiersoort en de kleur envelop? 

Nadat je je kaart opgemaakt hebt en verder gaat in het bestelproces kun je kiezen voor de afwerking. Je kunt dan kiezen uit meerdere formaten, de oplage, het papiersoort en de kleur van de enveloppen.
Let op: wenskaarten worden standaard op fotopapier gedrukt en verzonden met een witte envelop. Alle andere categorien bieden alle opties. Voor alle kaarten geldt dat je kunt kiezen uit verschillende formaten.

Mijn kaartjes zijn niet op tijd geleverd

Voor de verzending van de post en pakketten maken wij gebruik van PostNL. Als je je kaartjes op tijd besteld hebt, maar niet binnen de verwachte levertijd ontvangen, laat het ons direct weten via het contactformulier. Wij gaan dan gelijk achter je pakketje aan om ervoor te zorgen dat je het alsnog zo snel mogelijk in huis hebt. Je ontvangt een Track and Trace bericht wanneer je je een pakketje kaarten (meer dan 10 kaarten) hebt besteld. Zo loop je de bezorger niet mis!

Let op: De levertijd disclaimer geldt niet voor bestellingen in het weekend. Alleen voor bestellingen gedaan op werkdagen. Dus zaterdag of zondag bestellen betekent dinsdag leveren.

Kan ik mijn bestelling retour sturen?

Alle bestellingen op Mo Cards zijn maatwerk, elk besteld kaartje wordt speciaal voor jou gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op onze bestellingen, je kunt je bestelling niet retour sturen. Mo Cards garandeert echter een 100% klanttevredenheid op al haar diensten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Bekijk meer informatie over onze garantie.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: